Categoriearchief: Nieuws

Geen Grootse Vrouwen Achterhoek dit jaar

Helaas gaat de bijeenkomst van Grootse Vrouwen Achterhoek op 2 oktober niet door. We hebben gewikt en gewogen of we een veilig samenzijn konden organiseren waarbij we rekening moeten houden met de anderhalve meter maatregel. Wat vinden we daarvan? Past dit wel bij ons? Zo vroegen wij ons af.

Grootse Vrouwen Achterhoek staat in het teken van inspireren en ontmoeten. We houden presentaties en eten gezellig samen. Die ongedwongen sfeer komt behoorlijk onder druk te staan als we voortdurend bezig zijn om op twee armlengtes van elkaar te blijven.

Om die reden laten we de bijeenkomst niet doorgaan. Heel jammer, want het betekent dat we dit jaar niet één keer bij elkaar konden komen. We denken na over een nieuwe datum in het voorjaar en houden jullie op de hoogte.

Mochten jullie tussentijds een bijdrage willen leveren voor onze Facebookpagina, stuur die dan op naar Els (info@bakkereventsupport.nl)

Tot ziens en blijf gezond!

Els, Joske, Karin, Minke en Miriam

Geen Grootse Vrouwen Achterhoek op 12 juni

Nog steeds zijn de ontwikkelingen rond corona dusdanig dat Grootse Vrouwen Achterhoek op 12 juni a.s. ook niet door kan gaan.

Dat vinden we jammer, maar gelukkig kunnen we onze volgende bijeenkomst met hetzelfde thema – sociale gastronomie – in principe gepland op 02 oktober, ook bij Stadsboerin Doetinchem houden.

Deze datum kunnen jullie dan ook al in je agenda zetten; in de aanloop naar de ontmoeting deze middag volgt nog een mail.

Groet en tot dan! Karin, Minke, Miriam, Joske en Els

Geen Grootse Vrouwen Achterhoek op 20 maart 2020

Met het oog op de ontwikkelingen rond corona gaat Grootse Vrouwen Achterhoek op 20 maart 2020 niet door.
Dat vinden we jammer, maar gelukkig kunnen we onze volgende bijeenkomst op 20 juni ook bij Stadsboerin Doetinchem houden. Met naar alle waarschijnlijkheid dezelfde gastsprekers.
12 juni kunnen jullie dan ook in je agenda zetten. In de aanloop naar de ontmoeting die middag volgt nog een mail.
Tot dan!

Els, Karin, Miriam, Joske en Minke

Internationale vrouwendag

Internationale Vrouwendag: inspirerende middag met workshops

Internationale Vrouwendag bij het Onland in Doetinchem belooft een inspirerende middag te worden met maar liefst zes workshops.

Gooi je heupen los in de workshop latin dans van de 22-jarige Jessie Vuulink. Laat Gerben van Leijenhorst je tips geven over hoe je je outfit in balans krijgt.

Marlies Coppoolse van Studio Izzy vertelt in een workshop hoe je bewust met voeding kunt bezig zijn. En als je dan toch op de gezonde toer bent: doe dan mee aan mindful walk van Marianne van Kooten. Mindful walk is wandelen in combinatie met mindfulness, ademhalingsoefeningen en yoga.

In de workshop ‘rond je kern’ maakt iedereen een eigen mandala-collage bij cultuurpsycholoog Mirjam van den Eerenbeemt. Anja Kruska laat je via actieve oefeningen de belangrijke aspecten van een eigen bedrijf/ondernemerschap ontdekken en beleven.
Internationale Vrouwendag staat verder in het teken van het thema vrijheid. Burgemeester Mark Boumans opent de middag, waarna er sprekers, workshops en muziek volgen. Er is ook gelegenheid om te netwerken.

Internationale Vrouwendag, zaterdag 7 maart 14.00-17.00 uur, Het Onland, Rekhemseweg 175, Doetinchem. Gratis entree.

Sociale Gastronomie 20 maart 2020

Op 20 maart komen wij, Grootse Vrouwen Achterhoek, weer bij elkaar. Deze keer bij Stadsboerin Doetinchem aan de Klootsemastraat 1 (naast de voormalige gevangenis De Kruisberg).

Ellen Willems van Stadsboerin Doetinchem verzorgt (bij goed weer) een korte rondleiding. Ze vertelt over deze bijzondere stadstuin met groente, fruit en bloemen, die pas anderhalf jaar bestaat en zich nu al ‘Parel van het platteland’ mag noemen.

We hebben daarnaast andere gasten met ook een mooi verhaal.

Liesette Hensen en Monique Caerteling zijn de drijvende krachten achter Van Mien, een nieuwe eetwinkel met streekproducten aan de Grutstraat in Doetinchem. De opening is medio dit jaar.

Esther Ruesen, directeur van het Stadsmuseum Doetinchem, vertelt over haar betrokkenheid bij 75 jaar vrijheid en vrede in de Achterhoek, een van de programma’s van Gelderland Herdenkt.

We sluiten af met een maaltijd van Stadsboerin Doetinchem van uiteraard producten van eigen grond.

Noteer het in je agenda en meld je alvast aan.

Grootse Vrouwen Achterhoek
Vrijdag 20 maart 17.00 uur (inloop 16.30 uur)
Stadsboerin Doetinchem https://stadsboerindoetinchem.nl/
Klootsemastraat 1, Doetinchem

De kosten zijn € 18,00; dit is inclusief eenvoudige maaltijd en drankje.

Graag aanmelden (tot 18 maart) per e-mail bij Els Bakker:
info@bakkereventsupport.nl

Groet,
Karin, Joske, Minke, Miriam en Els

Grootse Vrouwen Achterhoek in 2020

Allereerst willen we alle Grootse Vrouwen in de Achterhoek een gezond 2020 toewensen. En dat er veel moois op ieders pad mag komen!

SAVE THE DATE!
We hopen ook jullie dit jaar weer te zien op onze bijeenkomsten. Er staan er drie op het programma, die jullie alvast in je agenda kunnen noteren.

Op vrijdag 20 maart komen we bij elkaar bij Stadsboerin Doetinchem. Het programma volgt binnenkort. De andere bijeenkomsten zijn op 12 juni en 2 oktober.

Hopelijk tot dan!

Els, Karin, Joske, Minke en Miriam

Daten met professionals

Dating is op 11 oktober het onderwerp van Grootse Vrouwen Achterhoek. Op veler verzoek leggen we het accent op ‘zakelijk daten’. Hoe maak je een eerste contact met een klant of opdrachtgever? Hoe vertel je jouw verhaal? Waarom is netwerken zo belangrijk en hoe vind je voor jou het beste netwerk? Zomaar een paar vragen als je de zakelijke datingmarkt verkent en waar onze sprekers op in gaan. 

Onze gast Karen Bertram is voorzitter van Business Open De Keppelse. Zij investeert heel bewust in netwerken, heeft er succes mee en plezier in. Ze vertelt onder meer hoe zij de voor haar fijne netwerken heeft gevonden. 

Christine Cremers, sales mindset mentor en directeur-verbinder Netwerk Zakenvrouwen, vertelt ons in een korte presentatie hoe je vanuit een gezonde mindset en een basis van gelijkwaardigheid en co-ambitie makkelijker en met veel meer plezier kunt verkopen. Haar tip? ‘Moeite met verkopen, zie je verkoopgesprek als een date.’

Sociaal Psycholoog van GraansiloWehl Ingeborg van der Oord gaat in op ‘de eerste indruk’. Welke indruk maakt die ander op jou en welke indruk wil je zelf graag maken op die ander? Ze heeft naast psychologie ook een leuke, kleine oefening voor ons in petto om het eerste ijs te breken.

Met deze drie gasten kunnen we weer een boeiende en inspirerende avond tegemoet zien. Traditioneel sluiten we af met een smakelijk buffet bij Het Borghuis in Doetinchem. Ben je ondernemend en op zoek naar inspiratie? Of wil je je netwerk in de Achterhoek versterken? Wees welkom!

Grootse Vrouwen Achterhoek 
Vrijdag 11 oktober 17.00 uur
Het Borghuis 
Burgemeester van Nispenstraat 4
Doetinchem

De kosten zijn € 18,00; dit is inclusief eenvoudige maaltijd en drankje.

Graag aanmelden per e-mail bij Els Bakker: 
info@bakkereventsupport.nl

Aanmelden kan tot twee dagen voor onze bijeenkomst. 

Anpakken en Doen!

Met als gasten: Antoinet van Helvoirt – Looman en Anne Groot Zevert.

Anpakken en Doen! Dat zien we graag in de Achterhoek. Maar soms blijven geweldige ideeën in de la liggen en dat is jammer.

Daarover gaan we het hebben als Grootse Vrouwen Achterhoek. Op vrijdag 21 juni vertelt onze gast Antoinet van Helvoirt – Looman hoe de stichting Pak An mooie initiatieven en ideeën ondersteunt. Luister ook naar het verhaal van onze tweede spreekster Anne Groot Zevert. Zij had een idee voor geurvrije werkkleding en timmert nu met Happy Workwear aan de weg.

Terwijl we daarna genieten van het buffet praten we aan tafel verder. Heb jij nog een goed idee? Wat let je om dat op onze avond in te brengen.

Voor de gelegenheid komen we deze keer samen in De Steck, een inspirerende omgeving en een ware broedplaats voor nieuwe ideeën. Ben je ondernemend en op zoek naar inspiratie? Of wil je je netwerk in de Achterhoek versterken? Wees welkom!

Grootse Vrouwen Achterhoek
Vrijdag 21 juni 17.00 uur (inloop 16.30 uur)
De Steck
Raadhuisstraat 25
Doetinchem

De kosten zijn € 18,00; dit is inclusief eenvoudige maaltijd en drankje.

Graag aanmelden per e-mail bij Els Bakker:
info@bakkereventsupport.nl

Gastvrijheid

Welkom bij Grootse Vrouwen Achterhoek!

We beginnen deze lente met een warm welkom! Wanneer voel je je welkom, voel je je thuis en gezien? Waar je ook komt, een gastvrij onthaal maakt het toch even iets fijner!

Hoe zorg je daarvoor en wat kun je doen om als bedrijf gastvrij te zijn? Op deze vragen geeft Laura de la Mar graag antwoord. Laura stelt zelfs dat gastvrijheid het geheim is van succesvolle mensen en bedrijven. Laura is expert in het ontwikkelen van gastvrijheid, ze is oprichter-directeur van Gastvrijheid in Bedrijf en helpt met veel passie en bevlogenheid als trainer, coach, adviseur en spreker.

We geven ook graag het woord aan jong aanstormend talent uit de Achterhoek: de studenten Merjem Rikovic (20 jaar) en Michelle Farber (18 jaar) van het Graafschap College leren in hun opleiding Manager/ondernemer Horeca alles over gastvrijheid. Ze zijn hartstikke ambitieus en willen in hun werk de top halen. Ze delen hun inzichten graag met ons.

Een interessante en leuke bijeenkomst dus weer!

Wees van harte welkom op 29 maart 2019, we starten om 17.00 uur (inloop 16.30 uur) in Het Borghuis in Doetinchem http://www.hetborghuis.nl/

De kosten zijn € 18,00; dit is inclusief eenvoudige maaltijd en drankje.

Graag aanmelden per e-mail bij Els Bakker: info@bakkereventsupport.nl

Zonder verbinding geen “klik”

We hebben het vaak over verbinding, soms bedoelen we een gevoel van herkenning bij de ander, soms bedoelen we een goed gevoel bij de ander. Er zijn mensen die van verbinden hun vak hebben gemaakt, die veel weten over de ‘klik’. Op 2 november gaan we het hierover hebben.

In ons midden hebben we Anja Wiersma een professionele verbinder tussen werkzoekenden en bedrijven en werkzaam als senior intercedent bij Randstad Doetinchem. Ook iemand die veel over verbinding kan vertellen is Joske Elsinghorst. Zij zocht bijvoorbeeld naar mogelijkheden om jonge mensen toch weer in verbinding met elkaar en het onderwijs te brengen zodat zij uiteindelijk toch een diploma wisten te halen. Twee inspirerende vrouwen, jullie en wij. Als dat geen mooie bijeenkomst gaat worden?

Wees welkom om kennis te maken met deze interessante vrouwen! We starten om 17.00 uur (inloop 16.30 uur) in Het Borghuis in Doetinchem http://www.hetborghuis.nl/
De kosten zijn zoals altijd € 16,50; dit is inclusief eenvoudige maaltijd en drankje.
Graag aanmelden per e-mail bij Els Bakker: info@bakkereventsupport.nl

Hartelijke groet,
Karin, Jet, Marieke, Minke en Els