Categoriearchief: Voor je gezondheid

Op deze pagina’s vind je een overzicht van alle workshops in de categorie ‘Voor je Gezondheid’ op het Lentefestival. Klik onderaan op ‘Meer workshops’ om alle workshops te bekijken.

Laat de energie weer stromen

Carmen Wiesman

Shiatsu-stoelmassages en uitgebreide informatie over de mogelijkheden van energiedoorstroming in lichaam, huis en tuin.

Graag laat ik mensen via een 20 minuten massage voelen wat doorstroming en nieuwe energie betekent. Na elke massage geef ik uitleg aan mensen wat de mogelijkheden binnen mijn praktijk zijn.

  • Nieuwe energie in lichaam en of geest. Door massage, gesprekken en energiebehandelingen.
  • Nieuwe energie in huis of bedrijf. Door blokkades op te sporen en te verwijderen. Adviezen voor inrichting of verandering. Dit stimuleert de verkoopbaarheid van een huis. Geeft een bedrijf weer een energieboost waardoor op alle fronten er stimulans komt.
  • Nieuwe energie in tuinen door snoeien en plaatsen van energierijke elementen en reiniging(energetisch )van grond of plek.
  • Nieuwe energie in gezinnen (opvoeding, communicatie, omgang) door gesprekken en energiebehandeling.

Stress de baas

Nellie Stiny-Coops, Mindbloom

Doel van de interactieve workshop ‘stress de baas’ is het meer bewust worden van spanningssignalen en erachter komen hoe je deze de baas kunt worden.

‘Wat is stress?’ ‘Wat zijn de gevolgen van stress?’ ‘Hoe herken je stress bij jezelf?’ En vooral… ‘Wat doe je eraan?’ Dit zijn de hoofdvragen van de workshop.

Daarnaast zullen er twee Mindfulness oefeningen worden gedaan, die je kunnen helpen om stress beter te herkennen en er bewuster mee om te gaan.

Bewust bezig met voeding & voer!

Karin de Haas, dierenarts accupunctuur en homeopathie

Dierenarts Karin de Haas is een van de weinig holistisch werkende dierenartsen in Nederland. Haar inzicht in de Traditionele Chinese Geneeswijzen (acupunctuur en kruiden), homeopathie en andere natuurgeneeskundige geneeswijzen, levert niet alleen een effectieve, oorzaakgerichte (energetische) therapie op, maar bijvoorbeeld ook een kritische houding tav het vaccineren van uw dier. Zij is ervan overtuigd dat voeding de belangrijkste sleutel tot gezondheid/ziekte is. Vanzelfsprekend geldt dit voor alle dieren: honden, katten, paarden EN mensen.

Bijna wekelijks zijn er op de praktijk laagdrempelige cursussen en workshops zowel voor beginners als ervaren dierenliefhebbers. Onderwerpen die dit jaar aan bod komen:

  • Voeding (ingedeeld op diersoort, ervaring en belangstelling in de 5-Elementenleer)
  • Homeopathie, eenvoudig uitgelegd en zelf toe te passen
  • Kritisch kijken naar wormen (en andere parasieten)
  • Acupressuur om storingen bij je eigen dier te herkennen en behandelen
  • EHBO & homeopathie, (wat kan je doen in afwachting van de dierenarts?)
  • Anders omgaan met honden en paarden.

Oervoeding

Nelleke Dillema, natuurdiëtist/voedingscoach

Oervoeding geeft oerkracht. Oervoeding past bij ons lichaam: we kunnen vis, vlees, eieren, groenten, fruit, noten/zaden en olie prima verteren. Ons spijsverteringssysteem is daarvoor gemaakt. Onze genen zijn sinds de oertijd nauwelijks veranderd, terwijl onze levenswijze behoorlijk anders is; we hebben meer stress, meer voedsel, minder beweging en meer prikkels.

Onze huidige manier van eten lijkt niet meer op de oervoeding. We eten nu (te)veel granen (brood, koek, pasta) zuivel (melk en optimel) suikers en bewerkte producten (met E-nummers en toevoegingen met moeilijke woorden) en dat geeft klachten: overgewicht, diabetes, hart en vaatziekten, reuma, botontkalking, darmklachten en vermoeidheid.

Wil je meer vitaliteit en energie, goed werkende darmen een mooie huid en een goed gewicht? Overweeg oervoeding.

Emotional Freedom Techniques ‘feel good’

Anita Eeltink, Praktijk EFT ­Aalten

Anita Eeltink laat je op een luchtige, praktische manier kennismaken met Emotional Freedom Techniques (EFT). Misschien heb je er al wel eens van gehoord of over gelezen. EFT is namelijk erg in opkomst in Nederland. Niet vreemd als je bedenkt dat EFT voor veel mensen ‘life-changing’ is.

EFT laat zich eigenlijk niet goed uitleggen op papier. Kom langs en verras je over het effect van deze eenvoudige technieken waarmee je invloed uitoefent op je gevoelens – bijvoorbeeld je gevoelens over die chocolaatjes die je eigenlijk niet in 1 keer wilt opeten maar die oh zo onweerstaanbaar zijn…