Categoriearchief: Voor jezelf

Op deze pagina’s vind je een overzicht van alle workshops in de categorie ‘Voor Jezelf’ op het Lentefestival. Klik onderaan op ‘Meer workshops’ om alle workshops te bekijken.

Tenen Tonen Talent

Marjolein vd Meer-Sars, erkend tenenlezer, Welzijnspraktijk Doetinchem,
Jacqueline Eringfeld, Move4Balance.

Marjolein maakt gebruik van een bijzondere en verhelderende methode om inzicht te geven in karakter, gedrag en levenshouding van de mens. Deze bijzondere methode laat heel mooi zien wat je kernkwaliteiten en wat je valkuilen zijn. Of je een bouwer of een analist bent, een leider of meer een manager bent. Hoe je communiceert.

Marjolein zal een inspirerende workshop geven waar je op een unieke manier inzicht krijgt in jezelf. Ervaar het en verwonder je!

Dilemma’s in de liefde. Houd me vast

Lilian Dooms, Samen Blijven Samen Scheiden

Een workshop waarin verschillende communicatiepatronen in partnerrelaties worden aangegeven op een interactieve wijze. Thema’s: welke communicatiepatronen zijn herkenbaar, hoe zit het met conflictsituaties, man/vrouw verschillen. Gebracht op een luchtige manier en in interactie met aanwezigen.

Basis voor mij is Emotionally Focused Therapy, en Houd me vast, interventieworkshops voor paren. Info www.eft.nl

Maak je unieke waardevolle bijdrage zichtbaar – 3 Sleutels naar succes

Meriam Jansen, Meri Terra

Het doel is om vrouwen te inspireren om het uniek van zichzelf te erkennen en te gebruiken, zodat ze het leven kan gaan leiden zoals ze zou willen. En ook omdat haar waardevolle bijdrage een zichtbare plaats in onze samenleving verdient.

Je krijgt een aantal Sleutels aangereikt waarmee je jezelf zichtbaar maakt. Zichtbaar naar jezelf toe en naar de omgeving. Het brengt meer duidelijkheid in waar je talent ligt.

Aan jou de uitdaging om ervoor te kiezen.

Hoe bedoel je, wat bedoel je? Zeg wat je voelt

Ingeborg Voskamp, Voskamp Training & Coaching

Ben jij gewend om woorden te geven aan jouw gevoelens? Wist jij dat jouw gevoelens een belangrijke graadmeter zijn en zij vaak een signaal afgeven van een onderliggende behoefte of wens?

Deelnemers herkennen, erkennen en benoemen hun gevoelens en wensen of behoeften. Deze workshop is voor iedereen die woorden wil geven aan zijn gevoelens en wensen of behoeften. Behoeften of wensen zijn -vaak onbewust – een sterke drijfveer in ons handelen. Je verwijt de ander dat hij niet in jouw behoeften voorziet. Soms zijn we bereid om de ander tot in den treure te blijven bevechten, meestal omdat we willen dat de ander ons ziet, hoort, respecteert; behoeften die niemand vreemd zijn.

Wanneer je open en helder durft te zeggen wat jouw gevoelens en behoeften zijn, word je sterk in je kwetsbaarheid. Gebaseerd op geweldloze communicatie.

Het resultaat is dat de deelnemers zich bewust zijn van hun wensen of behoeften, behoeften die niemand vreemd zijn. Wanneer je open en helder durft te zeggen wat jouw gevoelens en behoeften zijn, word je sterk in je kwetsbaarheid. Gebaseerd op geweldloze communicatie.

Wat Powervrouwen en Powermagneet met elkaar gemeen hebben

Mariska Oolhorst, Viva-Gezond

Ik werk nu 3 jaar met veel enthousiasme met Energetix Magneetsieraden. De magneetsieraden geven een welzijn op de gezondheid voor veel mensen. Tevens zijn het zeer mooie designsieraden.

Wat hebben het powermagneet en powervrouwen met elkaar gemeen….

– Verandering in het lichaam, Ontwikkeling, Enthousiasme, verbetering van kwaliteiten op alle gebied.

Letterlijk in gesprek met je lijf

Simone de Haas, Hartverblindend

Onzekerheid over je eigen lichaam uitwerken met familieopstellingen.

Ben jij onzeker over je lichaam? Vindt je het niet mooi, of twijfel je aan het vermogen van bepaalde lichaamsdelen? Heb je last van of pijn aan bepaalde lichaamsdelen? Vraag je je af waarom je lijf de kilo’s vasthoudt?

Via de bijzondere werkwijze van familieopstellingen gaan we met dit soort vragen aan de slag. Je kunt letterlijk in gesprek met je lijf of delen ervan. En ze zeggen nog wat terug ook.

Resultaat: meer inzicht in jouw vraagstuk(ken) dan in 1000 woorden.

Energetische hoofdmassage, flower essences, medicijnkaarten

Yvonne Diersen, Chez Yvonne
Margo Caspers, Coachpraktijk Anders
Sandra Ouwersloot, Vakantieboerderij Nieuw Navis

Bars hoofdmassage: Hoofdmassage op massagestoel. 32 punten op het hoofd worden zacht aangeraakt, hierdoor ontlaadt negatieve energie. Geeft rust en ontspanning en de mogelijkheid tot maken van nieuwe keuzes.

Energiepuntenmassage: krachtige massage van aantal meridiaanpunten. Geeft energie en ontlaadt stress en ontspanning.

Coach4All: Lichaam wordt mbv spiertest ‘gescand’ op blokkades. Mbv NEI en NLP ontstaan inzichten in ontstaan van deze blokkades en kunnen ze worden verwerkt en losgelaten. Hierdoor krijg je de mogelijkheid tot het maken van nieuwe keuzes en ervaar je vrijheid om te zijn wie je in wezen bent.

Flower Essences: Bloesemremedies ondersteunen proces van bewustwording op een zachte manier.

NLP lezing: Vrouw en communicatie

Hetty Bosman, In & Outside coaching en training

Tijdens een interactieve lezing laat ik zien, horen en ervaren hoe communicatie werkt en wat hierin typerend is voor vrouwen. Bijvoorbeeld hoe we als vrouw soms te veel kunnen zorgen voor, ondanks al onze overige activiteiten of te veel denken voor een ander.

De lezing geeft inzicht en herkenning. Lezing is tegelijkertijd een kennismaking met NLP, Neuro Linguistisch Programmeren.

Kennismaking met paardencoaching middels de Filippus-methode

Diny Veldhuisen, Anders Opgelost
Hadé Overdulve, Overdulve-Equi

Een korte kennismaking met de training die specifiek is ontwikkeld voor en afgestemd op mensen die in welke vorm ook met mensen werken. Eén van de belangrijkste criteria om succesvol in je vak te zijn of om goed samen te kunnen werken, is het bewust zijn van het eigen gedrag, het effect daarvan op anderen en ook het gedrag van anderen op het eigen gedrag (tegenoverdracht).

In de interactie tussen personen wordt doorgaans veel aandacht besteed aan het verbale deel en het effect daarvan. Dat raakt veelal aan eigen normen en waarden c.q. de innerlijke overtuiging en dat is dan ook het referentiekader waaraan de meeste mensen toetsen.

Het non verbale deel wordt expliciet duidelijk gemaakt tijdens de interactie met een paard. Daarbij reageert het paard, op basis van zijn natuurlijk gedrag, op het gedrag van degene waarmee gewerkt wordt. Is dit gedrag sturend, nieuwsgierig makend, vertrouwenwekkend, leidend, of meer bedreigend? Is wel er of geen ruimte voor de ander? Hoe effectief is dit?

De natuurlijke eigenschappen van het paard dragen bij om feilloos en waardenvrij het menselijk gedrag te spiegelen. Veranderend gedrag door de mediator leidt tot ander gedrag van het paard. Effecten worden direct concreet en geven houvast voor de dagelijkse praktijk.

Overdulve-Equi en AndersOpgelost hebben vanuit ieders expertise een gezamenlijk aanbod ontwikkeld en nemen u daarin graag mee op 21 maart.