Hoe bedoel je, wat bedoel je? Zeg wat je voelt

Ingeborg Voskamp, Voskamp Training & Coaching

Ben jij gewend om woorden te geven aan jouw gevoelens? Wist jij dat jouw gevoelens een belangrijke graadmeter zijn en zij vaak een signaal afgeven van een onderliggende behoefte of wens?

Deelnemers herkennen, erkennen en benoemen hun gevoelens en wensen of behoeften. Deze workshop is voor iedereen die woorden wil geven aan zijn gevoelens en wensen of behoeften. Behoeften of wensen zijn -vaak onbewust – een sterke drijfveer in ons handelen. Je verwijt de ander dat hij niet in jouw behoeften voorziet. Soms zijn we bereid om de ander tot in den treure te blijven bevechten, meestal omdat we willen dat de ander ons ziet, hoort, respecteert; behoeften die niemand vreemd zijn.

Wanneer je open en helder durft te zeggen wat jouw gevoelens en behoeften zijn, word je sterk in je kwetsbaarheid. Gebaseerd op geweldloze communicatie.

Het resultaat is dat de deelnemers zich bewust zijn van hun wensen of behoeften, behoeften die niemand vreemd zijn. Wanneer je open en helder durft te zeggen wat jouw gevoelens en behoeften zijn, word je sterk in je kwetsbaarheid. Gebaseerd op geweldloze communicatie.

Een gedachte over “Hoe bedoel je, wat bedoel je? Zeg wat je voelt

  1. Ik vond de workshop erg verhelderend.Het was een groep, die erg open stond en ik vond het prettig, dat je aan de slag kon.(m.a.w. het op papier verwoorden en daarna in een groepje bespreken)
    Introductie erg leuk en de uitleg was duidelijk en soms ook wat humor erin.Dit maakte de workshop erg leuk en aantrekkelijk.
    Ik hoop, dat er nog meer personen zich zullen aanmelden en dat deze workshop zich nog meer kan uitdiepen.
    Gr. Carla

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *